Emnefilter: 

29-06-2018

Projekt HAPPI i Sønderborg

Et ambitiøst samarbejde mellem boligforeningerne i Sønderborg Kommune, EUC Syd, ProjectZero og Dansk Energi Management & Esbensen om energirenovering af 3.300 lejemål i 56 boligafdelinger har udløst 7,5 millioner kroner i støtte fra EU’s Horizon 2020 program.

Læs mere

16-11-2015

”Vi er kendte i en lille branche”

Karsten Bolding driver sammen med sin hollandske partner virksomheden Bolding og Bruggeman. De er kun to, men deres erfaring med EU-projekter rækker langt ud i verden.

Læs mere

16-11-2015

Robotter med bred appel

Blue Ocean Robotics i Odense er med helt fremme internationalt i udviklingen af robotteknologi. Det har været adgangsbilletten til flere store EU-projekter.

Læs mere

16-11-2015

Udvikling af nye lægemidler

Samarbejdet med en schweizisk virksomhed åbner nye muligheder for Alphalyse, og projektet bidrager til at opfylde virksomhedens strategi.

Læs mere

16-11-2015

Larver på transportbånd

For Hannemann Engineering åbner deltagelsen i et EU-projekt muligheden for at komme ind på et helt nyt marked.

Læs mere

16-11-2015

En ny generation af mursten

En mursten er ikke bare en mursten. Gråsten Teglværk har udviklet et revolutionerende byggemateriale, som sparer både energi og naturressourcer.

Læs mere

16-11-2015

EU-midler sætter nye skibe i søen

Der er store planer hos Tuco Marine Group i Faaborg. Finansiering fra EU hjælper virksomheden med at få væksten op på den store klinge.

Læs mere

12-11-2015

Sådan kommer entreprenørskab på skoleskemaet

University College Lillebælt har udviklet en opskrift på at styrke elevernes initiativlyst og sans for entreprenørskab allerede i folkeskolen. Undervisningsmodellen er et resultat af EU-projektet YEDAC. Skoler i Vejle og på Fyn har testet modellen, og den er nu klar til at inspirere politikere og skoler over hele Europa.  

Læs mere

12-11-2015

Ældre frivillige løfter velfærden

Der ligger store muligheder i at engagere ældre frivillige på plejecentre og andre steder i velfærdssektoren. EU-projektet EVARS i fire fynske kommuner har vist, at uddannelse af de frivillige kvalificerer dem til opgaven og påskønner deres indsats.

Læs mere

21-05-2015

Revolutionerende EU-projekt om telepsykiatri

Ved at tilbyde terapi i eget hjem med moderne teknik vil det EU-støttede projekt MasterMind udbrede depressionsbehandling til langt flere patienter end i dag, hvor depression er blandt de hurtigst voksende sygdomme i verden med store menneskelige og økonomiske konsekvenser.

Læs mere

10-04-2015

Sådan kan robotter rykke ind i hjemmeplejen

Syddansk Sundhedsinnovation og Odense Kommune har taget robotter i hånden og går nye veje for at udvikle plejesektoren.  

Læs mere

09-04-2015

Værft udvikler nye både med EU-midler

Virksomheden Tuco Marine Group fra Faaborg har fået EU-midler fra EU’s nye pulje for små og mellemstore virksomheder, SMV-instrumentet under Horizon 2020.

Læs mere

02-03-2015

Med til at sætte en dagsorden i EU

Fredericia Kommune er med i et EU-projekt med fokus på at udvikle ældrevenlige initiativer til at imødegå den demografiske udfordring med flere ældre på en positiv facon. Kommunen er dermed med til at sætte en dagsorden i Europa.

Læs mere

26-02-2015

Sådan kommer du fra ide til EU-projekt

Der var stor jubel på Ærø i januar 2015, da EU godkendte Ærø Kommunes ansøgning om udvikling af en eldreven færge. Forud var gået et forløb på to år med at søge EU om penge til projektet.

Læs mere

26-02-2015

Lys i betonklodsen

Med en ny teknologi og EU-støtte i ryggen kan virksomheden Dupont Lightstone på Fyn få døde betonklodser til at lyse op og vise levende billeder. Det gør beton velegnet til blandt andet skilte og reklamer og åbner helt nye muligheder i bybilledet.

Læs mere

26-02-2015

På jagt efter forbryderne

EU-projektet ePoolice giver politiet nye våben i kampen mod organiseret kriminalitet. Med i projektet er virksomheden D4TEC, der udvikler en søgemaskine til at spore kriminalitet på nettet. Det har allerede kastet flere arbejdspladser af sig i Esbjerg.

Læs mere

29-12-2014

Nyt liv i gamle mursten

Gamle, brugte mursten får nyt liv af virksomheden Gamle Mursten i Svendborg. Virksomheden oplever stor vækst efter at have afsluttet EU-projektet REBRICK.

Læs mere