Emnefilter: 

05-12-2018

SDEO og maritime start-ups pejler EU-støttemuligheder i Svendborg

Dansk støtte eller EU-midler? Måske begge? Det var de store spørgsmål, da seks unge syddanske virksomhederfor nyligt præsenterede deres projekter og teknologiske innovation for vores EU-konsulent Siri Bentzen og Troels Johan Ankerstjerne, leder af Maritime Startup hub i Svendborg.

Læs mere

05-12-2018

Ærøs el-færge får ekstra medvind i Europa-Parlamentet

Succeshistorien fortælles i Bruxelles, mens EU sætter et nyt klima-mål for 2050 og forhandler om Horizon Europe

Læs mere

21-11-2018

Teknologisk Institut lancerer nyt robot-call med EU-støtte til sikkerhed

Robotter kan være rigtig gode kolleger og hjælpere, på fabrikken eller på hospitalet, i hjemmet eller på hovedgaden. Men hvordan kan man sikre sikkerheden, når robotter deler rum med mennesker?

Læs mere

07-11-2018

God politik, planer og borgere: Sønderborg Forsyning deler CO2-strategi i Bruxelles

Gennem snart tre år har EU-projektet SmartENCity sat fart på at gøre europæiske byer smartere i deres energiforbrug og produktion af vedvarende energi.  Og i anledning af European Week of Regions and Cities var projekt-koordinatoren for Sønderborg Forsyning inviteret til Bruxelles for at fortælle om de gode erfaringer fra Syddanmark.

Læs mere

07-11-2018

Middelfart i Flandern: Stærk ambition, god politisk opbakning, bæredygtig co-creation - og det overraskende…

Klimachef Morten Westergaard havde for nyligt de gode erfaringer fra Middelfart Kommunes arbejde med grøn omstilling med til Belgien, og til workshop med virksomheder og kommunale sammenslutninger hos klyngeorganisationen Flux50, der fremmer offentlig-private projekter og netværk for intelligent energi i Flandern.

Læs mere

02-11-2018

Region Syddanmark med i nyt EU-støttet konsortium for bedre indkøb i sundhedssektoren

Europas social- og sundhedssystem kan nyde godt af reform, og deri en gentænkning af hvordan det offentlige bedst indkøber innovative løsninger. Det tænker partnerne i initiativet “Consortium for Europe-wide Innovative Procurement of Health” (eller lidt lettere: EURIPHI), som Region Syddanmark er gået med i.

Læs mere

23-10-2018

Super aktivt WHINN 2018 med styrke i internationalt netværk

I midten af oktober deltog Det Syddanske EU-Kontor i WHINN – Week of Health and INNovation, der er en af Europas største konferencer indenfor sundheds- og velfærdsområdet.

Læs mere

22-10-2018

Offshoreenergy.dk i Bruxelles med stærk innovations-model - og et opråb til EU

Blå vækst, bedre støtte og innovative idéer var fritflydende, da EU-embedsmænd og industri-folk mødtes til European Regions and Cities Week i Bruxelles for at diskutere hvordan idéer, partnerskaber og EU-midler kan hjælpe med at understøtte de mange europæiske regioner, der flankerer Nordsøen.

Læs mere

03-10-2018

Det Syddanske EU-Kontor lancerer nyt grønt kommune-netværk

Grønt er godt, og det stopper ikke ved kommunegrænserne. Derfor lancerer Det Syddanske EU-Kontor nu et tværkommunalt netværk på det grønne område, med fokus på EU-støtte til forsknings- og innovationsprojekter.

Læs mere

02-10-2018

Her laver syddanske skoler og kommuner europæiske projekter: Indblik fra Erasmus+ workshop i Kolding

Hylleskolen sætter klima-udfordringer i børnehøjde med en hollandsk partner. Anna Trolles Skole har samarbejde med 10 lande i de fleste fag. Nr. Aaby Skole har lavet en international linje i udskolingen med nye partnere.

Læs mere

07-09-2018

EU-støtte: Få en international innovator til at løfte din virksomheds ambitioner

Har du en visionær idé til din lille eller mellemstore virksomhed - men ikke ekspertisen til at føre den ud i livet? Kan du måske finde kompetencerne i udlandet?

Læs mere

07-09-2018

Verdens første intelligente tomat-plukker robot udvikles med 8,3 mio. i EU-støtte til fynsk-ledet firkløver

Den rejser fra tomatplanten til gartneren, videre gennem grønthandleren, til din tallerken - men snart vil din Katrine & Alfred-tomat også blive tilset af en skarpsynet robot.

Læs mere

04-09-2018

Invitation til ERASMUS+ workshop

Innovation, samarbejde og mobilitet indenfor uddannelse, i Kolding den 20. september 2018.

Læs mere

22-08-2018

Ny EU støtte til vækst-drivende rejserute i Nordsøen

Nationalpark Vadehavet, Business Region Esbjerg og Syddanmarks virksomheder skal udvikle nye bæredygtige, internationale forretninger - med natur i centrum.

Læs mere

22-06-2018

Varde Kommune i Bruxelles for at fortælle om deres kystturismenetværk

For kun et år siden opstod idéen om at oprette et netværk for kommuner med kolde kyster som havde et ønske om at tiltrække flere turister til deres destination. Nu, cirka et år efter er netværket Cold Coast Collective en realitet, og Varde Kommune har netop præsenteret deres netværk i Bruxelles

Læs mere

21-06-2018

Danmark klarer sig godt i Enterprise Europe Network (EEN)

Friske tal fra EASME viser, at Danmark klarer sig enormt godt i Enterprise Europe Netværket (EEN)

Læs mere

08-05-2018

Ny konsulent inden for Energi og Transport

Det Syddanske EU-Kontor i Bruxelles er stolte over at kunne byde Pernille Dagø velkommen som konsulent for indsatsområdet Energi og Transport

Læs mere

11-04-2018

Active and Assisted Living Programme (AAL-programmet)

Nye medfinansieringsmuligheder for innovative velfærds- og sundhedsprojekter via EU-programmet AAL (Active and Assisted Living).

Læs mere

28-03-2018

28 weekender i Bruxelles

PRAKTIKANT I EUROPAS HOVEDSTAD

Læs mere

27-03-2018

Årsrapport 2017

Det forgangne år var endnu et succesrigt et af slagsen. Igennem vores forskellige services og aktiviteteter, gjorde vi en forskel for Syddanmark i EU. Dét er vi stolte af. Her i årsrapporten for 2017 kan du læse meget mere om året, der gik. 

Læs mere

16-02-2018

Dansk sundhedsinnovation i Storbritannien

Public Intelligence er et konsulentfirma beliggende i Odense, der har specialiseret sig i sundheds- og velfærdsinnovation. Brugerinddragelse er kernen i alt, hvad firmaet arbejder med, særligt i deres innovationsmetode, der er en systematisk tilgang til innovation inden for sundhedsområdet målrettet offentlige organisationer. I mange år var det gået fremad på det danske og skandinaviske marked, hvilket alle involverede på Billedskærervej i Odense, egentlig var fint tilfredse med...

Læs mere

18-12-2017

Syddanske virksomheder og forskere skaber nye idéer og samarbejdsmuligheder

I slutningen af november afholdte Det Syddanske EU-Kontor og TEK Innovation i samarbejde med Jonas Michanek to workshops på Syddansk Universitet med det formål at fremme samarbejdet mellem forskerne på Syddansk Universitet (SDU) og syddanske virksomheder.

Læs mere

14-12-2017

Læs mere

05-12-2017

Elektronisk medicinskab vinder pris fra Odense Universitetshospital

På OUH’s årlige innovationsdag uddeles den såkaldte RAP-pris, der hylder et Relevant og Ambitiøst Påhit på et af hospitalets afdelinger. Den 27. november i år gik prisen til ’Det elektroniske medicinskab’ (et E-skab) udviklet af producenten NewIcon Group. 

Læs mere

20-11-2017

Store muligheder i et samarbejde mellem virksomheder og SDU

Syddansk Universitet (SDU) supporterer og eksekverer samarbejde mellem forskere og virksomheder, hvilket kan være en stor gevinst for begge parter og hjælpe til at opnå støtte fra Horizon 2020-programmet – det største forsknings- og innovationsprogram i EU's historie med knap 80 milliarder euro til rådighed.

Læs mere

20-11-2017

Få midler til dit projekt i den sidste omgang af Horizon 2020

Indkaldelserne til den sidste periode af EU-fundingprogrammet Horizon 2020 er blevet publiceret. Det er derfor nu, man skal finde samarbejdspartnere til sit projekt, eller slå sig på andres gode idé og blive partner på deres projekt, uanset om man er i det offentlige eller private.

Læs mere

07-11-2017

Udvikl din by med et koncept, der virker!

I denne ansøgningsrunde af URBACT-programmet er det muligt at blive en del af 25 Transfer Networks, hvor man implementerer et allerede udviklet og succesfuldt testet koncept fra en anden europæisk by.

Læs mere

07-11-2017

Kolding får UNESCO-titlen Design City

I 2012 vedtog Kolding byråd en designstrategi - Vi designer livet - som siden er kommet til udtryk på en lang række forskellige områder i byen. Strategien har blandt andet medført en række EU-projekter, som har gjort byen til en europæisk aktør, hvilket den nye titel i høj grad understøtter.

Læs mere

24-10-2017

CLEAN-projekt om energirenovering præsenteret i Bruxelles

REFURB-projektet, der har den danske energiklynge CLEAN som partner, har netop afholdt konference i Bruxelles. Her handlende hovedspørgsmålet til deltagerne om, hvordan man kunne speede processen med dybdegående energirenovering op ved at fokusere på nye typer af innovative pakketilbud til private boligejere.   

Læs mere

23-10-2017

30 medarbejdere fra syddanske kommuner med til årets by- og regionsuge i EU

I uge 41 var det European Week of Regions and Cities i Bruxelles, som bød på mere end 100 events over hele byen. Kolding, Varde og Vejle Kommune samt klyngen D2i var med, og på turen blev de både klogere på egen kommune og fik større indblik i hvilke muligheder og partnerskaber, EU byder på.

Læs mere

23-10-2017

Ny konsulent inden for kvalificeret arbejdskraft og uddannelse

Det Syddanske EU-kontor i Bruxelles er stolte over at kunne byde Jens Bøgetoft Christensen velkommen som konsulent for det nye indsatsområde Kvalificeret Arbejdskraft og Uddannelse. 

Læs mere

09-10-2017

Middelfart får EU-støtte på to millioner kroner til grøn omstilling

CO2mmunity. Middelfart Kommunes nye EU-projekt handler om fælles investeringer i vedvarende energi. Projektet involverer 15 europæiske partnere og trækker blandt andet på idéerne fra den danske andelsbevægelse. 

Læs mere

09-10-2017

Vardes demensvenlige byrum på nordisk konference

Varde Kommune og Det Syddanske EU-Kontor var med til konferencen Nordic Edge i Stavanger, som handlede om innovative løsninger på udfordringer, som mange byer og samfund står over for.

Læs mere

05-10-2017

Syddanske erhvervsaktører på studietur til EU’s hovedstad

Væksthus Syddanmark og Udvikling Fyn var i sidste uge på studietur i Bruxelles for at øge kendskabet til, hvordan regionens virksomheder kan få mest ud af mulighederne i EU’s støtteprogrammer.

Læs mere

26-09-2017

Fotokonkurrence: Syddanmark pryder væggene i Bruxelles

Billeder fra syddanske kommuner skal nu hænge på Det Syddanske EU-Kontor. Fem kommunale snapshots som afspejler regionen er blevet udvalgt. 

Læs mere

22-09-2017

Syddanmark til Design Days i Bruxelles

Under titlen The Next Step var europæiske aktører inden for design samlet til den 6. udgave af EU Design Days i sidste uge. Blandt deltagerne var også danske design-eksperter, der både var med for at præsentere egne projekter og for at få inspiration og nye perspektiver på design i Europa.

Læs mere

19-09-2017

Matchmaking syd for grænsen — skal du med?

Mød jeres næste tyske eller polske samarbejdspartner - og få samtidig værdifuld viden om det tyske marked.

Læs mere

12-09-2017

Intereg Østersøen udsender snart nye indkaldelser

I slutningen af september åbner 3. indkaldelse af projekter til Interreg Østersøen-programmet, som denne gang kun har ét trin i ansøgningsprocessen. 

Læs mere

11-09-2017

Mød vores nye praktikanter

Thea, Linette, Helena og Thomas skifter for et semester forelæsningerne ud med et ophold i Belgien. De skal frem til januar være praktikanter på Det Syddanske EU-Kontor, hvor de skal indgå i den daglige drift og dermed varetage de syddanske interesser i EU.

Læs mere

11-09-2017

Syddansk Summer School i Bruxelles

I uge 35 var 17 studerende fra Syddansk Universitet på besøg i Bruxelles i forlængelse af sommerfaget Politics of the European Union. Her var de sammen med Det Syddanske EU-Kontors nye praktikanter på besøg ved diverse EU-institutioner.

Læs mere

30-08-2017

Nyt Erasmus-projekt: Design skal ind i folkeskolen

I det nye EU-støttede projekt FUTE skal Designskolen i Kolding være med til at flette designtænkning ind i fremtidens folkeskoleundervisning. Det sker blandt andet med en dansk designmodel, som resten af Europa skal lære at bruge. 

Læs mere

30-08-2017

Ny strategi for Det Syddanske EU-Kontor

Ved udgangen af august kan Det Syddanske EU-Kontor præsentere en ny plan for fremtiden. Med en strategi, der strækker sig frem til 2020, vil kontoret i Bruxelles medvirke til at øge den økonomiske vækst og antallet af arbejdspladser i Syddanmark – blandt andet med et styrket fokus på kvalificeret arbejdskraft og uddannelse.

Læs mere

15-08-2017

EU-kontor med øget fokus på arbejdskraft og uddannelse

Bedre uddannelser, flere job og kompetente medarbejdere. Det Syddanske EU-Kontor vil øge antallet af syddanske projekter og partnerskaber om kvalificeret arbejdskraft og uddannelse. Det sker blandt andet ved ansættelsen af en ny medarbejder til kontoret i Bruxelles. 

Læs mere

07-08-2017

Konsulent til kontoret i Bruxelles til at arbejde med kvalificeret arbejdskraft og uddannelse

Er du en energisk, dygtig og opsøgende projektudvikler og fundraiser med evnen til at skabe netværk og projektpartnerskaber? Kender du til fagfeltet omkring uddannelse, beskæftigelsesfremme og inklusion? Har du viden om EU og europæiske samarbejdsmuligheder på området? Befinder du dig godt i maskinrummet i en mindre organisation, hvor intern kommunikation og videndeling er vigtigt? Så er du måske vores nye kollega i Det Syddanske EU-Kontor i Bruxelles.

Læs mere

18-07-2017

Vil du med? Konference om inklusion og frivillighed i idrættens verden

Der er fortsat ledige pladser på SDU's konference om inklusion og frivillighed i idrætsklubber på tværs af Europa.

Læs mere

17-07-2017

Bruxelles er en smutvej til nye markeder

En tur til Bruxelles kan spare danske virksomheder for mere end flybilletter og indledende kaffemøder. Det fortæller international salgsdirektør i EWII Telecare A/S, Mads Wojtynka, der i juli brugte Bruxelles som smutvej til nye kunder i hele Europa. 

Læs mere

17-07-2017

Muldjord og meningsfulde handlinger fører til mental sundhed

Haveterapi, idræt i folkeskoler og en ABC var på programmet, da begrebet mental sundhed blev sat under lup på en workshop Bruxelles i juni. Her får du en introduktion til feltet fra flere af de danske og udenlandske aktører, der deltog.

Læs mere

27-06-2017

Job-hop til Europas centrum

14 dage med skrivebordsplads i Bruxelles giver både baggrundsviden og nye idéer til EU-projekter. Det fortæller Maren Pilegård Andersen fra VIFIN i Vejle, der i juni brugte to uger hos Det Syddanske EU-Kontor.

Læs mere

27-06-2017

Varde Kommune: ”Før tog vi til Brønderslev – nu tager vi til Bruxelles”

Gennem workshops, projektansøgninger og senest en studietur til Bruxelles har Varde Kommune over det seneste år arbejdet med en strategisk indsats, der skal gøre kommunen mere international. Det er ganske enkelt nødvendigt, hvis Varde skal klare sig fremover, siger kommunens kommunaldirektør.

Læs mere

26-06-2017

Kultur: Dine projektmuligheder i EU

Der er flere muligheder for at få støtte til kulturprojekter i EU’s programmer. Læs her om programmerne Creative Europe, Erasmus+ og Europe for Citizens.

Læs mere

26-06-2017

Tema: Hvorfor skal vi fokusere på kultur?

Design, film og en fælles historie. Kultur dækker i dag over mange ting, og både i syddanske kommuner, i Region Syddanmark og i Europa-Kommissionen er der fokus på, at kultur spiller en væsentlig rolle i et velfungerende samfund i vækst. 

Læs mere

14-06-2017

Syddansk succes i Interreg Østersøen

Transport, innovation og effektiv forvaltning af naturressourcer; der er syddansk deltagelse indenfor alle programkategorier i den seneste runde af godkendte Interreg Østersøen-projekter, hvor der er syddanske partnere med i 11 ud af 39 godkendte projekter. 

Læs mere

14-06-2017

Tre skarpe sundhedspointer fra Valencia

Tidlig forebyggelse, big data og byplanlægning var på programmet, da Det Syddanske EU-Kontor var til sundhedskonference i Valencia den 8. og 9. juni. Her får du de tre vigtigste pointer fra Allan og Henriette, kontorets team for Sundheds- & Velfærdsinnovation, der begge deltog på konferencen.

Læs mere

30-05-2017

VR, AI, robotter og smart produktion: Industri 4.0 i Syddanmark og Europa

Den digitale omstilling af industrien ruller i hele Europa. Senest har Syddansk Vækstforum afsat 36 millioner til syddanske virksomheders arbejde med den 4. industrielle revolution – en omstilling der også er højt prioriteret i EU’s støtteprogrammer.

Læs mere

30-05-2017

Europæiske millioner til bæredygtig byggeblok

Gråsten Teglværk A/S  har af to omgange fået EU-støtte til at udvikle og markedsføre en ny type isolerende mursten i genbrugsmateriale. Senest har virksomheden fået over 8 mio. kroner til at opføre et helt hus, der for alvor skal åbne døren til det internationale marked. 

Læs mere

16-05-2017

Europæisk guld til Odense Robotics

Den fynske robotklynge, Odense Robotics, har opnået det EU-certificerede Gold Label - den højeste anerkendelse klyngeorganisationer kan få. Med guld-certifikatet rykker Odense Robotics officielt ind i den internationale superliga af klynger. En status, der skaber stor værdi for klyngens virksomheder i forhold til tiltrækning af udviklingsmidler, arbejdskraft, samarbejdspartnere og kunder.

Læs mere

15-05-2017

International søfart-konference på vej til Svendborg

Svendborg er blevet udvalgt som den danske kandidat i konkurrencen om at blive værtsby for European Maritme Days 2022-2023

Læs mere

15-05-2017

Drømmen om bilstrømmen bliver til virkelighed

Virksomheden EURISCO har fået 2,2 millioner kroner i europæisk støtte til et nyt projekt, der skal gøre opladning af elbiler hurtigere og mere effektiv  

Læs mere

02-05-2017

EU funding på pixi-niveau

Nu er det blevet lettere at forstå det komplekse systemet bag EU’s forskellige programmer for støtte. 

Læs mere

01-05-2017

Med Middelfart til energimøde i Bruxelles

I slut-marts 2017 var Middelfart Kommune til møde i Bruxelles om det igangværende energiprojekt INTENSSS-PA. Her kan du høre flere af de europæiske partnere fortælle om, hvad de ser som de vigtigste mål for projektet. 

Læs mere

18-04-2017

Kom til workshop i Bruxelles om robotter

Den 14. juni kan alle med interesse for robotter, digitalisering og automatisering deltage i en workshop i Bruxelles. På programmet er blandt andre den danske robotklynge Odense Robotics og Microsoft.

Læs mere

15-04-2017

Coaching under SMV-Instrumentet

Når en virksomhed får tilsagn om støtte fra det europæiske program SMV-Instrumentet, følger der ofte mere end penge med. Typisk indgår virksomheden også i et coaching-forløb, der blandt andet kan handle om forretningsudvikling, organisering eller netværk.  

Læs mere

11-04-2017

Robotter til byggepladsen får europæisk støtte

25 virksomheder fra hele Europa er netop blevet tildelt de sidste eksperttimer i EU-projektet ROBOTT-NET. Fire syddanske virksomheder er udvalgt, og en af dem er Robot at Work fra Odense, der udvikler robotløsninger til byggebranchen.

Læs mere

28-03-2017

Middelfart vil være europamestre i jordvarme

100 meter dybe jordhuller er en del af den grønne omstilling i Middelfart Kommune. Her har man som et led i EU-projektet INTENSSS-PA forberedt jordvarme til 19 parcelhuse, der kan se frem til energibesparelser og køling om sommeren. Projektet er med i kampen om at blive det bedste jordvarme-initiativ i Europa.

Læs mere

27-03-2017

Info i maj: Hør om støtte til grøn energi, naturbevarelse og klimaprojekter

Kom til informations- og netværks-arrangement om LIFE-programmet den 31. maj i Bruxelles. 

Læs mere

27-03-2017

Europæiske millioner til renere medicin

Den fynske biotek-virksomhed Alphalyse har fået 2,25 mio. kroner i europæisk støtte til en ny service, der skal gøre det lettere at dokumentere grænseværdier i medicinalprodukter. Støttekronerne kommer både myndigheder, producenter og forbrugerne til gavn.

Læs mere

14-03-2017

Effektiv Energi håber på at blive energiflagskib i Europa

Projektet Effektiv Energi, der er etableret af fire fynske energiselskaber, deltager i konkurrencen om at blive kåret til årets bedste og mest interessante energiprojekt på europæisk niveau.

Læs mere

14-03-2017

Turisme: Dine projektmuligheder i EU

Det er muligt at få støtte til projekter med fokus på turisme i EU’s programmer. Særligt under programmerne COSME, Erasmus + og Creative Europe kan der være støttekroner at hente, fx til projekter om bæredygtig turisme, læring eller digitalisering.

Læs mere

14-03-2017

Ny platform for åbne data præsenteret i Bruxelles

Åbne data bliver i stigende grad relevante for virksomheder, kommuner og myndigheder. Efter flere års arbejde er FIWARE, en ny europæisk platform for åbne datasæt, nu blevet lanceret i Bruxelles. Af danske aktører på platformen er blandt andre kommunerne Vejle og Odense. 

Læs mere

13-03-2017

Tema: Varde, vadehav og videbegær

Dansende ryler, Michelin-stjernemad og arkitektur i verdensklasse er bare noget af det, som udenlandske turister rejser til Syddanmark for at opleve. Her får du to bud på, hvad der kendetegner turisterne i Syddanmark – og hvad der fremover skal sikre vækst og arbejdspladser indenfor de syddanske oplevelseserhverv.

Læs mere

28-02-2017

Innovation sker i krydsfeltet mellem forskning og praksis

Det er nicheprodukter og offentligt-private partnerskaber, der skal drive udviklingen indenfor robotteknologi, kunstig intelligens og automatisering. Det mener to af de ledende professorer fra Syddansk Universitets Mærsk Mc-Kinney Møller Institut, der her fortæller om det danske og europæiske arbejde med robotter, AI og automatisering.  

Læs mere

28-02-2017

Kannikegården er nomineret til europæisk arkitekturpris

Ribe Domsogns nye kirkekontor Kannikegården er én ud af fem bygninger, der er nomineret til den prestigefyldte europæiske Mies Van der Rohe-pris i 2017.

Læs mere

28-02-2017

Robot-boom i Odense

Mere end 100 virksomheder arbejder nu med robot- og automatiseringsteknologi i Odense – og flere følger over de kommende år. En af virksomhederne er Robotic Sport Solutions, der med europæiske konsulenttimer i ryggen udvikler robotter til golfbaner.  

Læs mere

28-02-2017

Bliv evaluator på europæiske energiprojekter

EU's agentur for små og mellemstore virksomheder (EASME) søger eksperter til at evaluere projekter under rammeprogrammet for forskning og innovation, Horizon 2020.

Læs mere

14-02-2017

Matchmaking- og vidensrejse til Berlin

Industri 4.0, automatisering og matchmaking er på dagsordenen, når Enterprise Europe Network sammen med RoboCluster og Teknologisk Institut inviterer syddanske virksomheder på vidensrejse til Berlin.

Læs mere

14-02-2017

INTERREG Nordsø: Sådan får du hjælp

Den hjælpende hånd til dit projekt under INTERREG Nordsø er kun et opkald væk. Det fortæller souschef for programmet, Carsten Westerholt, der er klar til at hjælpe danske virksomheder myndigheder og andre, der vil udvikle projekter om vækst, transport, øko-innovation og mere.

Læs mere

31-01-2017

Tips og tricks til finansiering af dit energiprojekt

Det kan være lidt af en jungle at finde vej til finansiering, hvis man arbejder med energiprojekter. I EU er der en række muligheder og initiativer, der kan hjælpe på vej – blandt andet den nye reference-platform DEEP, der blev præsenteret i Bruxelles i januar.

Læs mere

31-01-2017

Nominer et energiprojekt til EU Sustainable Energy Awards

    Nu kan du nominere dit energiprojekt til årets europæiske pris for bæredygtig og vedvarende energi.  

Læs mere

31-01-2017

Mød vores tre praktikanter

Pernille, Malene og Heinrich har valgt at skifte studielivet med pensum, undervisning og opgaveskrivning ud med et spændende og lærerigt semester i Bruxelles.

Læs mere

25-01-2017

Er du vores nye praktikant?

Vi søger tre praktikanter i perioden 15. august 2017 til 31. januar 2018.

Læs mere

18-01-2017

Reaktioner på Vinterpakken

Vinterpakken fra Europa-Kommissionen handler om fremtidens energimarked. De mange lovforslag i pakken bliver betegnet som det vigtigste energipolitiske udspil i mange år – og her følger reaktioner på, hvad pakken kommer til at betyde i Europa og Syddanmark.

Læs mere

18-01-2017

Overblik: Her får du de vigtigste pointer fra Europa-Kommissionens Vinterpakke

Europa-Kommissionen ønsker at skabe et mere integreret og energieffektivt el-marked, som skal styrke den grønne omstilling i EU. Vinterpakken er den største energipolitiske begivenhed i mange år og har fokus på vedvarende energi, energieffektivitet og energimarkedet.

Læs mere

18-01-2017

UC SYD overtager internationalt sundhedsnetværk

SHE-netværket har flyttet sit sekretariat fra Holland til Haderslev. Fremover skal UC SYD varetage organiseringen af netværket, der promoverer sundhed i skoler på tværs af 45 lande.

Læs mere

17-01-2017

Nyt koncept skal styrke de syddanske kommuner i EU

I 2017 øger Det Syddanske EU-Kontor sit fokus på de syddanske kommuners muligheder i EU. Det sker blandt andet med et nyt koncept, der skal spore kommunerne ind på projekter og partnerskaber, der matcher de lokale ønsker og behov.

Læs mere

03-01-2017

Konference: Find finansiering til dit energiprojekt

Vil du høre mere om, hvordan du kan finde vej til midler til dit energiprojekt? Den 18. og 19. januar 2017 inviterer Europakommissionen til årets europæiske markedsplads for finansiering af energiprojekter.

Læs mere

03-01-2017

Jesper Vestergaard Hansen er ny konsulent i Det Syddanske EU-Kontor

Med base i Odense skal Jesper hjælpe syddanske virksomheder med at finde internationale samarbejdspartnere gennem det globale erhvervsnetværk, Enterprise Europe Network.

Læs mere

08-12-2016

Firestjernet uge om sund og aktiv aldring

Opskalering, ældrevenlige hjem og en firestjernet status som europæisk referencested. Region Syddanmark har i uge 49 sat sit tydelige præg på det europæiske arbejde med sund og aktiv aldring.  

Læs mere

08-12-2016

Mobility stations og mindre myldretid

30 procent af al biltrafik i centrum af Köln består af folk, der leder efter et sted at parkere. Løsninger på det problem var et ud af en række punkter på Polis-konferencen i Rotterdam i sidste uge. Det Syddanske EU-Kontor var med for at høre nyt om innovative transportløsninger fra hele Europa. 

Læs mere

08-12-2016

Syddanske sundhedsprojekter præsenteret i Budapest

I Europa vejer næsten hver 6. borger for meget. Det medfører en række sociale og sundhedsmæssige problemer blandt udsatte grupper, og EU-Kommissionen støtter derfor europæiske initiativer, der forbedrer borgernes ernæring og fysiske aktivitet. I begyndelsen af december blev en række projekter med EU-støtte i ryggen præsenteret på et møde i Budapest – og 5 af dem var syddanske.

Læs mere

21-11-2016

Big Data i DK og EU

Arbejde med store datamængder vinder i stigende grad indpas hos virksomheder, forskere og offentlige myndigheder, der vil forbedre produkter og services. Her får du en hurtig introduktion til, hvad big data handler om.

Læs mere

21-11-2016

Pris og topkarakter til syddansk arbejde med sund og aktiv aldring

Private og offentlige aktører i Syddanmark er blandt de bedste i Europa, når det gælder samarbejde om innovative løsninger til et sundt og aktivt liv for ældre medborgere. Det vurderer EU-Kommissionen, der den 7. december tildeler regionen en 4-stjrenet pris som europæisk reference site.

Læs mere

08-11-2016

En bid af EU’s fødevareprogrammer

Europa-Kommissionen vil løse fremtidens udfordringer indenfor fødevareproduktion gennem ny viden, der kan implementeres i den jord og det vand, som de europæiske fødevareproducenter arbejder med. Her ser vi på kommissionens prioriteter og på innovative initiativer i Syddanmark.

Læs mere

07-11-2016

Ny runde af indkaldelser til Erasmus+ programmet 2017

Erasmus+ er EU’s program for områderne uddannelse, ungdomsaktiviteter og sport. Erasmus + støtter mobilitet og strategiske partnerskaber og i 2017 er der afsat mere en 25 millioner euro til danske aktører.

Læs mere

27-10-2016

Workshop i december: Aktiv aldring og forebyggelse

Det Syddanske EU-Kontor afholder den 5. december en workshop med fokus på aktiv og sund aldring. På programmet er bl.a. danske og internationale brugeroplevelser med e-health. 

Læs mere

24-10-2016

Ny software kan spare offshore-sektoren for tid og penge

Danske LICengineering A/S vil optimere arbejdet med vedligehold i offshore-sektoren. Ingeniørvirksomheden har udviklet en ny type software til målinger af vind, vejr og slid på offshore-platforme – en teknologi som Eurostars-programmet har valgt at støtte med 2,2 mio. kroner. 

Læs mere

18-10-2016

Derfor har Alphalyse engageret sig i Eurostars

Virksomheden Alphalyse fra Odense har fundet en international sparringspartner gennem Eurostars-programmet. Sammen med ChromaCon fra Schweiz vil Alphalyse gøre oprensningen af kræftmedicin endnu bedre, før den kommer på markedet. I begyndelsen af oktober var Alphalyse inviteret til Bruxelles for at præsentere erfaringerne fra det internationale samarbejde.

Læs mere

11-10-2016

Matchmaking for virksomheder i olie- og gasindustrien

Den 8. november inviterer Offshoreenergy.dk og Enterprise Europe Network til OGIB matchmaking event, der kobler virksomheder fra offshore-, olie- og gasindustrien sammen gennem korte, 15. minutters møder. Arrangementet kan være din indgang til nye samarbejder og kundekontakter.

Læs mere

11-10-2016

Syddanske virksomheder får adgang til europæiske robot-eksperter

42 virksomheder fra hele Europa har vundet adgang til 300 timer med de skarpeste hjerner indenfor robotteknologi. Flere af virksomhederne er syddanske – bl.a. On Robot fra Odense.

Læs mere

11-10-2016

Væk findes ikke

I mere end ti år har Hans Martens fra Syddansk Universitet undervist sine studerende i, hvordan de kan arbejde med cirkulær økonomi i studieprojekter – og i de jobs, de får i forlængelse af studietiden. Her giver han sit bud på, hvad cirkulær økonomi handler om, og hvad man kan få ud af at implementere arbejde med feltet i sin organisation.

Læs mere

11-10-2016

Et cirkulært Syddanmark

One man’s trash, another man’s treasure. Sådan lyder ordsproget, og der kan være noget om snakken. I den cirkulære økonomi fokuseres der nemlig på genanvendelse og bedre udnyttelse af ressourcer. Der er allerede flere tiltag i gang – både fra EU’s hånd og i Syddanmark.

Læs mere

10-10-2016

2,2 mio. til fynsk biotekvirksomhed til udredning af kræftforløb

Den fynske biotekvirksomhed PentaBase har fået 2,2 mio. kroner i støtte fra Eurostars-programmet. Pengene skal bruges på at skalere virksomhedens innovative teknologi til kortlægning af individuelle kræftforløb op – målrettet det danske og internationale marked.   

Læs mere

10-10-2016

Ny indkaldelse til kulturdelprogrammet Creative Europe

Europæiske kulturelle og kreative aktører har nu mulighed for at ansøge om støtte til europæiske samarbejdsprojekter gennem kulturdelprogrammet Creative Europe. Der er ansøgningsfrist d. 23. november 2016

Læs mere

27-09-2016

Workshop i Bruxelles: Aktiv aldring og forebyggelse

Det Syddanske EU-Kontor afholder i øjeblikket en række workshops med fokus på erfaringer fra succesfulde projekter om aktiv og sund aldring – både på nationalt og europæisk niveau. Den 15. september løb den anden af i alt tre workshops af stablen, og her var det bl.a. britisk  forskning i faldulykker, der var på programmet.

Læs mere

27-09-2016

Syddanmark til designdage i Bruxelles

Med deltagelse fra blandt andre Design2Innovate og Capital of Children var Syddanmark rigt repræsenteret på dette års EU Design Days, der blev afholdt i sidste uge i Bruxelles. 

Læs mere

27-09-2016

Sambesøg: Få et hurtigt overblik over dine muligheder i DK og EU

Danske og europæiske erhvervskonsulenter kan give din virksomhed et hurtigt overblik over de forskellige støtteprogrammer, der er i Danmark og Europa. Her kan du læse om, hvad Tantec fra Lunderskov fik ud af et sambesøg i august 2016.

Læs mere

25-09-2016

Danske virksomheder søger EUopSTART som aldrig før

I 2016 har Styrelsen for Forskning og Innovation indtil videre modtaget flest ansøgninger fra virksomheder gennem tilskudsprogrammet EUopSTART. Det er fortsat muligt at søge inden 31. oktober, der er den sidste frist i 2016.

Læs mere

20-09-2016

WHINN 2016: Vær med til at forme fremtidens ældreboliger

Åben innovation, hjælpende sensorer i hjemmet og samarbejde mellem sygehuse, virksomheder og kommuner. Det og meget mere kan du blive klogere på til Europa-Kommissionens heldags-workshop om ældrevenlige hjem, der foregår den 5. oktober i Odense.

Læs mere

13-09-2016

DRU: Netværksmøde i Odense

I sidste uge var der møde Det Rådgivende Udvalg for hjemtag af EU-midler (DRU) i Odense. Her var nye tiltag i Horizon 2020, WHINN 2016 EIP on AHA blandt andet på programmet.

Læs mere

13-09-2016

Mød vores tre nye praktikanter

Malene, Oscar og Heinrich har i de næste fem måneder skiftet forelæsninger, opgaveskrivning og pensum ud med et spændende og dynamisk praktikophold i EU's hovedstad

Læs mere

13-09-2016

Nyt projekt om samskabelse i kommunerne

Et nyt EU-projekt skal få fagprofessionelle fra velfærdssektoren til at arbejde mere med samskabelse. 

Læs mere

30-08-2016

SDU-studerende møder EU’s institutioner

I denne uge har Det Syddanske EU-Kontor besøg af 14 studerende, der deltager i Syddansk Universitets Summer School. De skal over fem dage møde en række aktører, der arbejder i og omkring EU’s institutioner

Læs mere

30-08-2016

Konference: Sammen om sund og aktiv aldring

Syddanmark er blandt de bedste regioner i Europa, når det gælder samarbejde om rammer, metoder og produkter til sund og aktiv aldring. Den 6. oktober kan du møde en række af de regioner, forskere og andre fagpersoner, der sammen med Syddanmark udgør toppen af den europæiske liga indenfor feltet. Det sker til WHINN 2016 – ugen for sundhed og innovation i Odense.

Læs mere

16-08-2016

Oktober: Workshop om energy-indkaldelser i 2017

Overvejer du at engagere dig i europæiske energiprojekter i 2017? Den 25. oktober er der workshop i Bruxelles om projektudvikling indenfor EU’s indkaldelser på energiområdet. 

Læs mere

16-08-2016

EU-boost til SMV-Instrumentet

Europa-Kommissionen har hævet 2017 budgettet for SMV Instrumentet med 51,6 mio. euro. De ekstra midler til programmet skal bruges til at øge virksomhedernes arbejde med innovation i 2017.

Læs mere

16-08-2016

Horizon 2020: Fem forskningsområder om migration

Europa-Kommissionen har netop opdateret arbejdsprogrammerne under Horizon 2020. Det betyder bl.a. flere midler til forskning i den aktuelle flygtningesituation i Europa. 

Læs mere

16-08-2016

Syddansk design på Europakortet

I Syddanmark er design mere end formen på kaffekander eller snittet på tøj. Design er også en metode, der kan flytte de regionale strategier for smart specialisering ud i virksomhedernes praksis. I det nye EU-projekt EmpInno skal de syddanske designkompetencer deles med resten af Europa.

Læs mere

16-08-2016

Dine muligheder i Interreg Nordsø

EU-programmet Interreg Nordsø åbner for ansøgere til tredje runde af projekter i november 2016. Her får du en hurtig introduktion til programmet og til projektmuligheder, der blandt andet handler om ladcykler og mobilitet i landdistrikterne. 

Læs mere

02-08-2016

Eurostars i Amsterdam og Bruxelles

Den 12. og 13. oktober har du mulighed for at høre nyt om Eurostars-programmet, der yder økonomisk støtte til alle fagområder. Det sker ved events i Bruxelles og Amsterdam. 

Læs mere

02-08-2016

Cool cash til maritime iværksættere

Fynske COOL4SEA har på kort tid vendt et studieprojekt til en virksomhed i vækst. De fire iværksættere har udviklet en ny, innovativ teknologi til køling af skibe, som EU har valgt at støtte med 1,1 mio. euro.

Læs mere

01-08-2016

Topkarakter til syddansk arbejde med sund og aktiv aldring

I Syddanmark arbejder en række offentlige og private aktører sammen om innovative løsninger til et sundt og aktivt liv for ældre medborgere. Den indsats er netop blevet blåstemplet af EU-Kommissionen, der giver Syddanmark topkarakter i ny vurdering.

Læs mere

08-07-2016

Tre skarpe events til WHINN 2016

WHINN 2016 slår i oktober dørene op for en uge fyldt med inspiration, netværk og ny viden om sundhed og innovation i Odense. Det Syddanske EU-Kontor er med til at arrangere tre spændende events, som du ikke må gå glip af  

Læs mere

06-07-2016

Sønderborg Forsyning er europæisk energifrontløber

Hos Sønderborg Forsyning bruger man energien på det helt rigtige. Et øget fokus på energivenlige kontorløsninger og adfærdsændringer blandt medarbejderne har netop sendt den syddanske virksomhed helt til tops i den danske del af energisparekonkurrencen European Enterprises’ Climate Cup.

Læs mere

21-06-2016

eHealth 2016 i Amsterdam

Fra den 8. til den 10. juni var forskere, firmaer, EU-kommissærer og andre aktører samlet i Amsterdam til eHealth Week - en konference med fokus på de nyeste teknologier til sundhedssektoren. Det Syddanske EU-kontor var med. 

Læs mere

21-06-2016

Hør om WHINN 2016

Den 27. juni kan du høre mere om, hvordan du som potentiel udstiller og sponsor kan få udbytte af den velfærdsteknologiske event, Week of Health & INNovation, som afholdes i Odense den 4. til 7. oktober.

Læs mere

20-06-2016

Matchmaking om droner i Odense

Fra den 1-3. juni var der droner i luften (og på programmet), da Nordeuropas største konference om ubemandede luftfartøjer blev afholdt i Odense. Nordic UAS Event samlede de skarpeste hjerner indenfor feltet til dage med demonstrationer, oplæg og et matchmaking-arrangement, som Det Syddanske EU-Kontor og Enterprise Europe Network stod bag.

Læs mere

20-06-2016

Europæisk blåstempling af Vejle Sygehus

Vejle Sygehus har som det første sygehus i Danmark fået en akkreditering af den europæiske organisation OECI – Organisation of European Cancer Institutes. Akkrediteringen er netop blevet overrakt til hospitalet ved et arrangement i Bruxelles. ”Det her er en blåstempling af vores patientbehandling og kræftforskning”, lyder det fra hospitalet.

Læs mere

13-06-2016

Din GPS til EU’s transportområde

Infrastruktur, energioptimering, droner, drivhusgasser og meget mere – transportsektoren spænder vidt i EU. Det Syddanske EU-Kontor i Bruxelles kan være din navigation mod det støtteprogram, projekt eller partnerskab, der matcher dig, din organisation eller virksomhed i Syddanmark. 

Læs mere

07-06-2016

EUopSTART: Få hurtig adgang til EU-projekter

Der har netop været deadline for første ansøgningsrunde til EUopSTART, en pulje der skal booste danske virksomheders arbejde med EU-programmer. Danske Inrotech satser på at erobre markedet for fuldautomatiske svejserobotter i offshore-branchen – og her er EUopSTART et skridt på vejen mod det endelige mål.

Læs mere

01-06-2016

13. juni: Regional vækst og innovation i energisektoren

Sæt kryds i kalenderen den 13. juni, hvis du vil høre nyt om regional udvikling af teknologiske løsninger til energisektoren. 

Læs mere

26-05-2016

Gratis webinar om Eurostars-programmet

Overvejer du at søge Eurostars-programmet? Næste cut-off-dato er den 15. september 2016. Inden da kan du få praktisk, brugbar viden til din Eurostars-ansøgning ved et gratis webinar den 14. juni 2016. 

Læs mere

24-05-2016

NIMS: Sammen om Syddanmark

Design og samskabelse kan gå hånd i hånd, når der skal udvikles offentlig service i syddanske kommuner – og når kommunerne engagerer sig i europæiske projekter. Den pointe blev præsenteret ved et tværkommunalt møde i NIMS netværket i denne uge. 

Læs mere

24-05-2016

PCP: Sådan samarbejder vi om fremtidens sundhedsløsninger

Virksomheder, forskere og offentlige aktører kan gennem PCP-metoden arbejde sammen om at udvikle og investere i fremtidens innovative produkter og services, fx indenfor sundhedsområdet. Europæiske resultater fra arbejdet med metoden er netop blevet præsenteret i Bruxelles.

Læs mere

10-05-2016

Fortsat høj succesrate i Eurostars

Den danske deltagelse i Eurostars-projekter er stigende, og den overordnede succesrate for alle medlemslande var på over 30 procent i 2015. Det viser årsrapporten for programmet, der støtter udviklingsprojekter i små og mellemstore virksomheder på tværs af grænser. Næste frist er 15. september 2016.

Læs mere

04-05-2016

Møde for offentlige aktører: Hør om arbejde med biogas den 26. maj

Arbejder din kommune med biogas? Den 26. maj kan klimamedarbejdere, planlæggere eller andre offentlige medarbejdere indenfor energiområdet høre meget mere om, hvordan man kan fremme udbygningen og udviklingen af biogas i den offentlige sektor i Danmark. Det sker ved et åbent møde hos Dansk Fagcenter for Biogas i Rødding. 

Læs mere

28-04-2016

Retain: Det har vi lært om inkluderende og innovative skolemiljøer

I projektet Retain har 25 skoler på tværs af Europa arbejdet med at forbedre forholdene for nyuddannede lærere. Resultaterne fra to års arbejde er netop blevet præsenteret ved et afsluttende seminar i Bruxelles. 

Læs mere

25-04-2016

ROBOTT-NET: Open Lab i Odense

Lær mere om, hvordan ROBOTT-NET kan tilbyde din virksomhed højt kvalificeret konsulentbistand uden omkostninger for dig - samtidig med, at du får syn for nutidens mest banebrydende robotteknologi i Teknologisk Instituts robot-innovationshal.

Læs mere

21-04-2016

Tætpakket studietur: Ny viden om EU’s sundhedsdagsorden

Odense Universitetshospital og Klinisk Institut ved SDU var i denne uge i Bruxelles for at høre nyt om arbejdet med EU-programmer og udviklingen af sundhedsfaglig forskning og teknologi i Europa.

Læs mere

20-04-2016

Inkluderende og innovative skolemiljøer – hvad har vi lært?

Kom og vær med, når det sidste seminar i forbindelse med Retain-projektet bliver afholdt den 21. april hos Det Syddanske EU-Kontor.

Læs mere

12-04-2016

Lars er ny konsulent i Energi og Transport

Som barn tegnede han tog- og buslinjer over København – de første linjer videre mod arbejde i transportsektoren. Her har han blandt andet arbejdet med EU-projekter og grøn energi i DSB og Deutsche Bahn. Mød Lars Berg Schovsbo, der er Det Syddanske EU-Kontors nye mand i teamet for Energi og Transport.

Læs mere

11-04-2016

Fynske kulfiberbåde søsættes med EU-støtte

Tuco Marine Group har netop fået støtte fra EU til at lancere en serie af lette, hurtige og miljøvenlige erhvervsbåde. Virksomheden, der har specialiseret sig i arbejde med kulfiber, forventer at tredoble omsætningen på to år.  

Læs mere

07-04-2016

Kickstart til indledende arbejde med EU-programmer

Gennem ordningen EUopSTART kan danske virksomheder og forskningsinstitutioner i 2016 få støtte til opstarten af arbejdet med ansøgninger til EU’s Horizon2020-program. Den samlede pulje er på 19,7 mio. kr.

Læs mere

04-04-2016

Nye muligheder for bæredygtig byudvikling med URBACT III

Der er netop åbnet for en ny indkaldelse til EU’s URBACT III-program, der støtter europæiske byer i arbejdet med bæredygtig byudvikling. 

Læs mere

29-03-2016

Syddansk vinkel på innovative hjem til ældre

Den 7. april deltager Det Syddanske EU-kontor ved en paneldebat i Europa-Kommissionen, der ønsker at sætte fokus på innovative boliger til ældre i hele EU.

Læs mere

15-03-2016

Region Syddanmark inspirerer ny europæisk Energiplatform

Europa-Kommissionen har søsat en ny platform – S3 Energy Platform – til regioner, der, ligesom Region Syddanmark, har energi som fokusområde i deres Smart Specialiserings-Strategi (S3). På en workshop i Bruxelles den 9. marts gav Region Syddanmark EU-Kommissionen nogle bud på, hvad platformen skal kunne.

Læs mere

15-03-2016

Deltag i internationalt matchmaking-event om sundhed og velfærdsteknologi i København

Se og bliv set til Matchmaking @ Health & Rehab Scandinavia. Et målrettet matchmaking-event, som en del af Health & Rehab Scandinavia-messen, i Bella Centret den 11. maj 2016. Deltag også i en af messens mange professionelle konferencer, seminarer og workshops. Det er ganske gratis at deltage.

Læs mere

14-03-2016

Nyt EU-projekt hjælper udsatte grupper

Mange landdistrikter og udkantsområder oplever tilbagegang, og det sætter pres på udsatte grupper i samfundet. Professionshøjskolen UC SYD skal være med til at efteruddanne kommunale medarbejdere, så de kan hjælpe de udsatte grupper bedst muligt. Målet er, at flere kommuner skal afprøve de nye arbejdsmetoder.

Læs mere

11-03-2016

Det Syddanske EU-Kontor har fået ny kommunikationskonsulent

Vi byder varmt velkommen til Jonas Nørholm Larsen, vores nye kommunikationskonsulent, der fremover vil stå for kontorets interne og eksterne kommunikation.

Læs mere

09-03-2016

Nyt europæisk partnerskab skal styrke dansk robotindustri

Nyt EU-finansieret robotpartnerskab står nu klar til at hjælpe danske robot- og produktionsvirksomheder med viden, netværk og finansiering.

Læs mere

03-03-2016

SDEO’s årsrapport fremlagt på foreningens generalforsamling

SDEO har haft et rigtigt godt år og skabt mange markante resultater for syddanske organisationer, virksomheder og offentlige myndigheder. Det fremgår af Årsrapport 2015, som er blevet præsenteret for generalforsamlingen 

Læs mere

03-03-2016

Local Renewables Conference, Freiburg & Basel 2016

Freiburg og Basel inviterer i samarbejde med Local Governments for Sustainability (ICLEI), med støtte fra Covenant of Mayors, til konference om bæredygtig energi og smarte teknologier

Læs mere

03-03-2016

Syddanmark var repræsenteret ved Vanguard Initiativets politiske møde, hvor der blev diskuteret vækst og jobs med Kommissionens vicepræsident Katainen

Onsdag d. 24 februar blev Vanguard Initiativets årlige politiske møde afholdt. Region Syddanmark var repræsenteret ved Regionsrådsmedlem Karsten Uno Petersen

Læs mere

15-02-2016

Deltag i Enterprise Europe Network matchmaking event i Rostock

Få en unik mulighed for at skabe nye samarbejdspartnere til Lieferantentag Mecklenburg-Vorpommern Suppliers konference den 16. marts i Rostock, Tyskland

Læs mere

12-02-2016

Deltag i spændende Interreg Europe mælger event i Bruxelles

Del dine ideer med andre partnere når ERRIN faciliterer projektbørs for Interreg Europe, på baggrund af anden Interreg Europe indkaldelse

Læs mere

12-02-2016

Kom til matchmaking event hos Future of Building

Kom og del dine løsninger, services og produkter med nationale og internationale partnere til matchmaking event hos Future of Building i Wien

Læs mere

11-02-2016

Mød fremtidige partnere til matchmaking event hos ECOBUILD

Kom til gratis matchmaking event hos ECOBUILD, verdens største udstilling for bæredygtig bygningskonstruktion og ressourcer

Læs mere

09-02-2016

Kom til spændende energi projektudviklings-workshop i Bruxelles

Kom og vær med i Bruxelles når vi i regi af European Regions Research & Innovation Network’s arbejdsgruppe for energi og klima, arrangerer en spændende og lærerig projektudviklings-workshop med fokus på energi og klimaforandring

Læs mere

02-02-2016

Middelfart byråd får EU-midler til bedre og billigere grøn energi

Middelfart Kommune er kommet med i et nyt EU-projekt, som går ud på at planlægge og realisere en grøn omstilling af energien. Kommunen er allerede nået langt på området og skal være med til at lære andre europæiske kommuner om bæredygtig energi.

Læs mere

29-01-2016

Kom til infodag og bliv klogere på EU-ansøgninger inden for bio-industrien

Torsdag den 21. april afholder fællesforetagendet for biobaserede industrier Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU) infodag i Bruxelles. Infodagen er åben for alle, og der vil snart være mulighed for tilmelding.

Læs mere

28-01-2016

Det Syddanske EU-Kontor har fået tre nye praktikanter

Praktikanterne har skiftet deres hverdag som studerende ud med en spændende og dynamisk arbejdsdag midt i Europas hovedstad. 

Læs mere

27-01-2016

Energi- og Transportkonsulent til Det Syddanske EU-Kontor

Vi søger en ny medarbejder til vores energi- og transportteam.

Læs mere

18-01-2016

Virksomheder har mulighed for at ansætte forskere med EU i ryggen

Marie Skłodowska-Curie Actions giver muligheder for at ansætte forskere fra hele verden. Bliv klogere på mulighederne på informationsmøde den 11. februar.

Læs mere

18-01-2016

Vis dit energiprojekt for Europa

Arbejder du med et projekt inden for energieffektivitet eller vedvarende energi, så har du muligheden for at vinde EU’s Sustainable Energy Awards, som uddeles til sommer. 

Læs mere

18-01-2016

Sønderborg gør klar til stort EU-projekt

Projektet SmartEnCity er ved at gøre klar til start. Projektet involverer adskillige partnere i Syddanmark og hjælper Sønderborg med den grønne omstilling.

Læs mere

18-12-2015

Toptryk Grafisk sparer olieregning på 350.000 kr.

Den europæiske energispare-konkurrence, European Enterprise Climate Cup er i fuld gang. Læs her et eksempel på en virksomhed, som er god til at spare på energien og læs, hvordan du tilmelder dig konkurrencen.

Læs mere

15-12-2015

EU-succes for virksomheder i Syddanmark

Virksomhederne i Region Syddanmark er de bedste til at hente midler fra EU’s puljer i Bruxelles. Det er med til at finansiere udvikling og ruste virksomhederne til fremtiden.

Læs mere

14-12-2015

International spydspids for sundhed

Formanden for Region Syddanmarks innovationsudvalg Karsten Uno Petersen (S) har været til EU-konference om, hvordan man kan dele erfaringer omkring velfærdsteknologi. Regionen er fast besluttet på at fortsætte sit internationale engagement i samarbejde med Det Syddanske EU-Kontor.

Læs mere

14-12-2015

Fredericia Kommune med til at lancere ældrevenlig pagt

I begyndelsen af december deltog Fredericia Kommune i Bruxelles i lanceringen af en ny pagt om at udvikle ældrevenlige samfund. Dermed er kommunen med til at udvikle velfærden i EU.

Læs mere

14-12-2015

Opskriften på succes med at søge EU-midler til forskning

Et ambitiøst forskningsprojekt, den rette indstilling og et godt netværk. Det er ifølge Aleksander Krag fra SDU/OUH opskriften på succes i Horizon 2020. EU støtter forskningsprojektet om alkoholisk leverskade med 47 mio. kr.

Læs mere

09-12-2015

Kommunikationskonsulent til Det Syddanske EU-Kontor

Vi søger en ny medarbejder til at varetage EU-kontorets eksterne og interne kommunikation. 

Læs mere

01-12-2015

Eric er Syddansk Universitets nye mand i Bruxelles

Eric Björklund er netop tiltrådt stillingen som EU-konsulent for Syddansk Universitet på Det Syddanske EU-Kontor i Bruxelles. Mød Eric her og find ud af, hvad han kan gøre for universitetet.

Læs mere

01-12-2015

Sådan skal du ikke gøre

Her er en række almindelige fejl, der ofte viser sig i ansøgninger til EU’s støtteprogram Horizon 2020. Læs dem og se, hvordan man helst ikke skal skrive sin ansøgning.

Læs mere

24-11-2015

KAMI Stål lander stor ordre gennem europæisk netværk

Gennem Enterprise Europe Network er det lykkedes Kami Stål A/S i Faaborg at komme ind på det norske marked. Virksomheden har leveret en stor ordre til en norsk kunde og håber på flere ordrer i fremtiden fra Norge.

Læs mere

24-11-2015

European Enterprise Climate Cup – Europamester i energibesparelser

Energisparekonkurrencen for virksomheder, European Enterprise Climate Cup, er skudt i gang, og i Region Syddanmark er flere virksomheder godt på vej mod et lavere energiforbrug.

Læs mere

17-11-2015

Byregioner i Syddanmark

Der var fokus på byregioner på det seneste møde i netværket for internationale medarbejdere i kommunerne. Det er et område, hvor EU kan understøtte initiativer, der går ud over de gængse kommunegrænser. 

Læs mere

17-11-2015

Kom til info-dag om næste runde af Interreg Nordsøen

Kom til informations- og vejledningsmøde om Interreg Nordsø-programmet den 9. og 10. december i Amsterdam. Næste indkaldelse åbner den 15. januar 2016.

Læs mere

17-11-2015

Netværk hjælper virksomheder med Horizon 2020

Sundhedsnetværket Fit For Health 2.0 tilbyder gratis kurser og andre aktiviteter, der hjælper virksomheder med at komme i gang med projekter under Horizon 2020 og med selve gennemførslen af projektet.

Læs mere

30-10-2015

KL holder temadag om EU

Kom til heldagsarrangement om EU og mød Margrethe Vestager, der holder oplæg om de aktuelle politiske strømninger i EU, og hør Rudersdal Kommunes borgmester give sit bud på, hvorfor man som kommune skal engagere sig i EU. Det foregår den 7. december i København, og der vil være mulighed for at få en snak med EU-konsulenterne Henriette Hansen og Cathrine Holm Frandsen fra Det Syddanske EU-Kontor.

Læs mere

30-10-2015

Flere midler i SMV-Instrumentet

I 2016-2017 vil der være 44,2 % mere i puljen til at finansiere SMV’er under SMV-Instrumentet.

Læs mere

26-10-2015

Virksomheder får stort udbytte af EU-projekter

Nye produkter, nye patenter og flere højtuddannede medarbejdere. En ny rapport viser klare fordele for virksomheder ved at gennemføre projekter med finansiering fra EU.

Læs mere

26-10-2015

Spændende EU-projekter i syddanske virksomheder

Det Syddanske EU-Kontor har været på besøg hos en række syddanske virksomheder, som er i gang med et EU-projekt. Læs om virksomhedernes erfaringer i vores nye brochure.

Læs mere

22-10-2015

Ældre frivillige løfter velfærden

Der ligger store muligheder i at engagere ældre frivillige på plejecentre og andre steder i velfærdssektoren. EU-projektet EVARS i fire fynske kommuner har vist, at uddannelse af de frivillige kvalificerer dem til opgaven og påskønner deres indsats.

Læs mere

19-10-2015

Hør om EU-støtte til iværksættere på Maker Day i Odense

MakerDay 2015 er stedet for alle der omsætter - eller drømmer om at omsætte - idéer til handling. Det foregår den 4. november i Odense. Her vil EU-konsulent Bjarne Andersen fortælle om EU-støtte til iværksættere. Læs hele programmet for dagen her

Læs mere

19-10-2015

Sydjysk bredbånd inspirerer i Bruxelles

Projektleder Simon Simonsen fra Vejen Kommune var i Bruxelles i sidste uge for at præsentere et godt eksempel på, hvordan man får bredbånd rullet ud i landområder – helt ud til malkerobotter i landbruget.

Læs mere

19-10-2015

Jyllands-korridoren på dagsordenen

Region Syddanmark præsenterede sit samarbejde med sine naboregioner langs Jyllands-korridoren under et Open Days arrangementet i Bruxelles.

Læs mere

19-10-2015

Nordic Built Cities Challenge

Stor nordisk konkurrence skal finde løsningerne på byens udfordringer, og der udloves prisgevinst på 300.000 norske kroner til finalisterne.

Læs mere

13-10-2015

Bliv partner i nye energi-projekter på workshop i Bruxelles

Den 24. november 2015 afholder det Syddanske EU-Kontor sammen med ERRINs energi-arbejdsgruppe en workshop, hvor deltagerne udvikler projektideer til næste energi-indkaldelse. Der ligger syv konkrete ideer på bordet. Du har mulighed for at deltage i projekterne som partner. Deadline er den 28. oktober.

Læs mere

13-10-2015

Her er de europæiske netværk for din kommune

I EU findes en lang række netværk, som det kan være relevant for kommunerne at deltage i. Find dem her. 

Læs mere

13-10-2015

Spændende uge med sundhed og innovation i Odense

Mød Barack Obamas kampagneleder, sundhedsminister Sophie Løhde, filosof og forfatter Morten Albæk og den verdensberømte amerikanske hacker Ralph Echemendia, når WHINN – week of Health and INNovation, en videnfestival inden for sundhedsteknologi og sundhedsinnovation bliver afholdt i Odense fra den 19. – 23. oktober.

Læs mere

29-09-2015

Syddansk deltagelse på EU Design Days 2015

I sidste uge afholdt ERRIN, the European Regions Research and Innovation Network, for fjerde gang EU Design Days i Det Flamske Parlament i Bruxelles. For Syddanmark var det en mulighed for at gøde jorden for nye designprojekter.

Læs mere

29-09-2015

Europæisk konference i EVARS projektet

Kom til afsluttende konference i EVARS-projektet i Bruxelles torsdag den 22. oktober, hvor temaet "frivillighed og aldring" bliver præsenteret fra forskellige eksperter på europæisk niveau.

Læs mere

29-09-2015

ERRIN Health Brokerage Event

Kom til ERRIN Brokerage Event inden for sundhed i Bruxelles den 26. og 27. oktober og mød mulige projektpartnere

Læs mere

28-09-2015

Sådan kommer entreprenørskab på skoleskemaet

University College Lillebælt har udviklet en opskrift på at styrke elevernes initiativlyst og sans for entreprenørskab allerede i folkeskolen. Undervisningsmodellen er et resultat af EU-projektet YEDAC. Skoler i Vejle og på Fyn har testet modellen, og den er nu klar til at inspirere politikere og skoler over hele Europa.  

Læs mere

28-09-2015

Nyt EU-projekt til Dansk Fagcenter for Biogas

Dansk Fagcenter for Biogas skal være med til at fremtidssikre udviklingen af biogas i Europa. EU støtter projektet med samlet 15 mio. kr. Heraf omkring 1,5 mio. kr. til Dansk Fagcenter for Biogas.

Læs mere

28-09-2015

50 millioner kr. fra EU til grøn omstilling i Sønderborg

Sammen med Sønderborg Kommune, ProjectZero, Vikingegården, PlanEnergi, Aalborg Universitet samt boligforeningerne SAB, Søbo og B42 skal Sønderborg Forsyning i demonstrationsprojektet SmartEnCity afprøve smarte løsninger, der kan reducere energiforbruget i, og dermed CO2-udledningen fra, boligmassen og transporten i Sønderborg.    

Læs mere

15-09-2015

Nye arbejdsprogrammer 2016-2017 under Horizon 2020 ligger klar

De nye arbejdsprogrammer for Horizon 2020 bliver nu offentliggjort. Syddanske aktører - private såvel som offentlige - kan få gavn af de mange finansieringsmuligheder. De første indkaldelser forventes at have ansøgningsfrist allerede til januar.

Læs mere

14-09-2015

Bliv praktikant på Det Syddanske EU-Kontor

Det Syddanske EU-Kontor søger fire praktikanter i perioden 1. februar 2016 til 31. juli 2016.

Læs mere

14-09-2015

Stort udbytte af at deltage i EU’s forskningsprogrammer

Forskere, institutioner, virksomheder og myndigheder henter hvert år mere end en milliard kroner fra EU’s forsknings- og innovationsprogrammer til Danmark. En ny analyse giver svar på, hvad deltagerne har fået ud af de europæisk finansierede forskningsprojekter.

Læs mere

14-09-2015

Spar energi på dit kontor til gavn for bundlinjen, arbejdsmiljøet og klimaet

Går du og leger med tanken om at spare energi på dit kontor, til gavn for bundlinjen, arbejdsmiljøet og klimaet. Energisparekonkurrencen European Enterprises Climate Cup en god anledning til at komme i gang og vise det til omverdenen!

Læs mere

14-09-2015

Syddanmark deltager i Open Days

Region Syddanmark er på podiet til et arrangement om trafikkorridorer og regional udvikling under Open Days i Bruxelles i oktober. Du kan også komme med!

Læs mere

14-09-2015

Sådan hjælper Det Syddanske EU-Kontor virksomheder

Det Syddanske EU-Kontor har et erhvervsteam dedikeret til at hjælpe virksomheder med i EU-projekter. Her kan du læse, hvordan teamets arbejde i sidste måned blev præsenteret over for læsere af Erhvervsavisen Fyn.

Læs mere

09-09-2015

Kom til videnbrunch om frivillighed, medborgerskab og dialog

Den 3. november inviterer UC Lillebælt til videnbrunch, hvor du kan blive klogere på, hvordan ældre frivillige borgere samarbejder med professionelle i kommunernes ældrepleje. Alle er velkomne!  

Læs mere

01-09-2015

Vi søger en EU-konsulent for Syddansk Universitet

Det Syddanske EU-Kontor søger en konsulent, der skal arbejde for Syddansk Universitet i Bruxelles.

Læs mere

01-09-2015

Fælles SDEO-SDU Summer School

Det Syddanske EU-Kontor har i hele uge 35 haft besøg af 16 studerende, der har deltaget i Syddansk Universitets Summer School Politics of the European Union.

Læs mere

31-08-2015

Icebreaker Cocktail i Bruxelles

I forbindelse med EU Kommissionens info-dag om de kommende projektindkaldelser indenfor energiområdet under Horizon 2020 programmet afholder Det Syddanske EU-kontor sammen med ERRIN en reception.

Læs mere

31-08-2015

Klimakonference i Sønderborg som optakt til COP21

Den 6.-7. oktober har du mulighed for at lære mere om vejen til klimaneutralitet og deltage i tilblivelsen af The Sonderborg Declaration.

Læs mere

31-08-2015

Nyt EU-projekt styrker hjemmehjælpere

UC Lillebælt har sammen med flere europæiske partnere fået godkendt en ansøgning om et EU-projekt, der skal skabe kompetenceløft i plejesektoren.

Læs mere

31-08-2015

Ny mulighed for lån til miljø og klimaprojekter

The Natural Capital Financial Facility (NCFF) er et finansielt instrument iværksat af Den Europæiske Investeringsbank (EIB) i samarbejde med Kommissionen.

Læs mere

31-08-2015

Deltag i WHINN Matchmaking og få nye kontakter

WHINN Matchmaking er en kontaktbørs, hvor førende virksomheder og andre aktører inden for sundhed og innovation sætter hinanden stævne. Du kan tilmelde dig og arrangere et møde med nogle af de andre deltagere. Der er allerede 46 tilmeldte fra otte forskellige lande.

Læs mere

31-07-2015

Det Syddanske EU-Kontor har fået fire nye praktikanter

Praktikanterne har skiftet deres hverdag som studerende på SDU, CBS og RUC ud med en spændende og dynamisk arbejdsdag midt i Europas hovedstad. 

Læs mere

29-07-2015

Infodage på nye arbejdsprogrammer i Horizon 2020

De nye Horizon 2020 arbejdsprogrammer for 2016-2017, som afløser arbejdsprogrammerne for 2014-2015, er under udarbejdelse og offentliggøres i september. Vi giver her et overblik over de allerede fastlagte infodage på de nye arbejdsprogrammer.

Læs mere

28-07-2015

Deltag i den årlige europæiske telemedicinkonference!

Danmark er i år vært for European Telemedicine Conference (ETC), der løber af stablen 21.-22. oktober i Odense. Konferencen samler sundhedsprofessionelle fra hele Europa til præsentation og diskussion af centrale temaer omkring telemedicin og telesundhed.

Læs mere

08-07-2015

Tilmelding til Open Days er netop åbnet

Den 13. europæiske uge for regioner og byer – Open Days - løber af stablen i Bruxelles fra 12.-15. oktober 2015. Arrangementet er gratis og retter sig primært mod aktører i den lokale og regionale administration.

Læs mere

30-06-2015

Universiteter satser på EU-repræsentation

Flere end 100 europæiske universiteter har, lige som Syddansk Universitet, en repræsentation i Bruxelles. Information, indflydelse, netværk og flere forskningsmidler er nogle af de vigtigste motiver for universiteterne. Det viser en ny analyse af universiteters repræsentation.

Læs mere

29-06-2015

Få støtte til klimaprojekter med det nye LIFE-program

LIFE er EU’s program for Miljø og Klima. De første indkaldelser i denne del af programperioden er blevet offentliggjort den 1. juni 2015, og har deadline mellem d. 1. september og 7. oktober 2015.

Læs mere

29-06-2015

Nye finansieringsmuligheder til innovative energivirksomheder

EU´s nye finansieringsinstrument, InnovFin’s Energy Demonstration Project, er netop blevet lanceret. Det har til formål at finansiere innovative, first-of-a-kind demonstrationsprojekter inden for vedvarende energi og brint- og brændselsceller

Læs mere

26-06-2015

Lær det nye energiarbejdsprogram at kende

Kom til infodag i Bruxelles den 14. og 15. september 2015 og bliv klogere på Horizon2020’s arbejdsprogram for ’Secure, Clean and Efficient Energy’ for 2016-17

Læs mere

17-06-2015

En tur til Bruxelles førte til en EU-ansøgning

Adjunkt Gloria Gomez fra Syddansk Universitet indsendte i april 2015 sin første ansøgning til Horizon 2020. En tur til Bruxelles tilbage i 2013 blev helt afgørende for projektet.

Læs mere

16-06-2015

Styrk universiteternes europæiske udsyn

Den uafhængige netavis Altinget har udgivet en artikel skrevet af EU-konsulent på Det Syddanske EU- Kontor, Christian Walther Bruun, der opfordrer til at styrke det europæiske udsyn på universiteterne.

Læs mere

09-06-2015

EU-midler til en ny generation af mursten

Virksomheden Gråsten Teglværk har udviklet et revolutionerende byggemateriale, som sparer både energi og naturressourcer. Ideen er så god, at EU-Kommissionen nu støtter projektet. Målet er eksport til nye markeder og nye arbejdspladser.

Læs mere

07-06-2015

De første erfaringer med EU’s SMV-puljer

Helt nye puljer med EU-midler målrettet virksomheder så dagens lys i 2014. De første erfaringer med puljerne ligger nu klar. En analyse fra Det Syddanske EU-Kontor viser, at der er stor konkurrence om midlerne, men det er ikke umuligt. Især ikke hvis man forbereder det grundigt sammen med rådgivere.

Læs mere

05-06-2015

Spark døren ind til virksomhederne!

Den opfordring kom fra direktør Thomas Kofoed fra virksomheden Alphalyse i Odense under et netværksmøde med erhvervskonsulenter fra hele Syddanmark. Det er måden at få flere virksomheder involveret i EU-projekter.

Læs mere

05-06-2015

Mød din næste samarbejdspartnere på WHINN Matchmaking

WHINN, Week of Health & INNovation, er den første begivenhed af sin art: En festival som samler sundhedsprofessionelle fra hele verden til konferencer, events, innovation og netværksaktiviteter inden for sundhed og innovation. Festivalen løber af stablen den 19. – 23. oktober 2015 i og omkring Odense, og arrangørerne forventer mere end 1.500 deltagere fra ind- og udland.

Læs mere

02-06-2015

Enighed om finansiering af Junckers Investeringsplan

MEP’er, EU- Kommissionen og EU’s medlemslande er nu endelig nået til enighed om hvor pengene til EU’s nye investeringsfond (EFSI) skal komme fra. Der bliver skåret mindre i Horizon2020 end først planlagt. 

Læs mere

02-06-2015

Få overblik over støtteordninger til eksport

Udenrigsministeriet har netop lanceret en guide der skal hjælpe virksomheder med at finde vej i junglen af offentlige støttemuligheder.

Læs mere

26-05-2015

Deltag i EU Design Days 2015

Den 24. og 25. september 2015 samles aktører fra designområdet i Bruxelles for at netværke og debattere udvalgte fokusområder inden for design. 

Læs mere

22-05-2015

Kom på besøg i Bruxelles og bliv opdateret på dine støttemuligheder

Det Syddanske EU-Kontor tilbyder både offentlige og private syddanske aktører at komme til Bruxelles og blive opdateret på mulighederne i EU. I sidste uge lagde Syddansk Universitet vejen forbi.

Læs mere

21-05-2015

Bliv klogere på nyt arbejdsprogram i Horizon 2020

Sæt kryds i kalenderen. Kommissionen er ved at sætte rammerne for at søge midler fra Horizon 2020 i 2016-2017. Det nye arbejdsprogram inden for sikker, ren og effektiv energi præsenteres 14. og15. september.

Læs mere

20-05-2015

Infomationsmøde om LIFE-programmet

Torsdag den 11. juni 2015 afholder Naturstyrelsen, i samarbejde med EU-Kommissionen, en informationsdag om LIFE-programmet i Odense. Næste ansøgningsrunde løber fra juni til oktober 2015.

Læs mere

04-05-2015

Få inspiration til at udvikle turismen

I september og december løber to af årets vigtigste europæiske begivenheder inden for turisme af stablen. Det er din mulighed for at finde ud af, hvordan EU medvirker til at udvikle turismen i Europa.

Læs mere

04-05-2015

EU-kontorets tilbud til kommunerne

Cathrine Holm Frandsen hjælper de syddanske kommuner med at sætte skub i lokal udvikling med en europæisk horisont.

Læs mere

29-04-2015

Utilfredshed blandt MEP’ere: Kommissionen bør ikke reducere EU-programmer

Gennemførelsen af kommissionsformand Junckers Investeringsplan vil betyde en væsentlig reduktion af budgetterne til forskningsprogrammet Horizon2020 og infrastrukturprogrammet Connecting Europe Facility (CEF). Vi har spurgt danske parlamentarikere om deres holdning.

Læs mere

17-04-2015

Forstå Horizon 2020 på fem minutter

Bliv klogere på, hvordan du søger EU-midler fra Horizon 2020. EuroCenter i Styrelsen for Forskning og Innovation har lavet tre små videoer.

Læs mere

16-04-2015

Deltag i næste Interreg Nordsø konference

Fra den 16-18. juni 2015 løber næste Interreg Nordsø konference af stablen. Konferencen finder sted i Assen i Holland og er primært rettet mod projektudviklere og politikere. 

Læs mere

15-04-2015

Danske MEP’eres opfordring: Udnyt EU’s støttemuligheder bedre!

Det Syddanske EU- Kontor har foretaget en rundspørge blandt danske medlemmer af Europa-Parlamentet om deres holdning til, hvorvidt Danmark får nok ud af EU’s støtteprogrammer og hvorvidt arbejdet med at søge EU-midler burde styrkes.

Læs mere

14-04-2015

Få hjælp til at skrive "den gode EU-ansøgning"

Det kan være hårdt arbejde at skrive en EU-ansøgning. Udgå de mest generelle faldgruber og få gode råd til at skrive en god EU-ansøgning.

Læs mere

07-04-2015

Vær med til fremme grøn transport og mobilitet!

Interreg Nordsø-programmet støtter projekter inden for bæredygtig transport. Der er deadline 30. juni.

Læs mere

01-04-2015

Bliv klogere på EU-støttemuligheder til dit turismeprojekt!

Særligt inden for programmerne COSME, Horizon2020 og Creative Europe er der gode muligheder for at få støtte til projekter både som virksomhed, kommune, region eller en anden offentlig organisation. EU-Kommissionen har udgivet en guide over mulighederne.

Læs mere

27-03-2015

Syddansk Universitet og SDEO sammen om sommerkursus

I august giver Syddansk Universitet kandidatstuderende mulighed for at deltage i sommerkurset Politics of the European Union, som vil give studerende både teoretisk og praktisk erfaring med EU.

Læs mere

23-03-2015

Skal din kommune med i nyt netværk for energismarte byer?

Nu byder muligheden sig for at indgå i en klynge for kommuner og byer med interesse for renoveringsstrategier. Klyngen sigter mod at udbrede bæredygtige renovationsmodeller i Europa.

Læs mere

16-03-2015

SDU forsker i frivillighed og social inklusion i nyt EU-projekt

Syddansk Universitet (SDU) er tovholder på et nyt EU-projekt, som vil undersøge og sammenligne foreningslivet i 10 europæiske lande. Projektet har fået 3,7 mio. kr. fra EU’s Erasmus+ program.

Læs mere

12-03-2015

Ny medarbejder på Det Syddanske EU-Kontor

Else Dyekjær Mejer har indtaget stillingen som EU-rådgiver for syddanske virksomheder. Hun kommer med et stort kendskab til Syddanmark og erfaring med fundraising for virksomheder.

Læs mere

12-03-2015

Syddanmark til europæisk sundhedstopmøde

Regionsrådsmedlem Karsten Uno Petersen fortalte om Syddanmarks resultater og erfaringer med innovation på sundhedsområdet på det europæiske topmøde for sund og aktiv aldring i Bruxelles.

Læs mere

12-03-2015

Danmark deltager ikke i AAL-programmet i 2015-2016

Det er ikke muligt for danske virksomheder og organisationer at søge midler fra AAL-programmet de næste to år.

Læs mere

05-03-2015

74 millioner euro afsat til bæredygtig udvikling med Urbact III

Det nye program for bæredygtig byudvikling, kaldet Urbact III, løber frem til 2020 og der er afsat ca. 552 mio. kr til udvikling af de europæiske bymiljøer.

Læs mere

05-03-2015

Årsrapporten for 2014 er nu tilgængelig!

Årsrapporten for 2014 er netop udkommet.

Læs mere

02-03-2015

Europæisk telemedicinkonference i Syddanmark

Til oktober slår Nyborg Strand dørene op for The European Telemedicine Conference 2015. Forskere er inviteret til at indsende abstracts fra deres forskning med henblik på at få resultaterne vist frem på konferencen.

Læs mere

02-03-2015

Uddannelsesprojekt vil opruste personale i sundhedssektoren

University College Lillebælt er med i en ny ansøgning til EU om at udvikle et uddannelsesprogram til sundheds- og plejesektoren. Projektet er et godt eksempel på, hvad EU støtter på uddannelsesområdet.

Læs mere

19-01-2015

Siri, Nathalie og Bjarne er klar til at hjælpe syddanske virksomheder

Det Syddanske EU-Kontor rykker tættere på de syddanske virksomheder. Det sker med nye ansigter i organisationen og med permanent tilstedeværelse i Syddanmark. 

Læs mere

19-01-2015

Kom i praktik på Det Syddanske EU-Kontor i Bruxelles

Afprøv dine kompetencer, stift bekendtskab med det europæiske system og lev livet i EU's hovedstad. Tag i praktik i Bruxelles!

Læs mere

19-01-2015

Begynd allerede nu forberedelsen af dit INTERREG Europa-projekt!

I 2014 blev EU’s program for interregionalt samarbejde i Østersøen (INTERREG Baltic Sea) åbnet – nu er tiden kommet for EU’s program for interregionalt samarbejde i hele Europa (INTERREG Europa).

Læs mere

13-01-2015

Deltag i topmøde om Innovation for Active & Healthy Ageing

Se mulighederne for vækst i et Europa, hvor befolkningen bliver ældre. Sæt kryds i kalenderen 9.-10. marts 2015, hvor topmødet om Innovation for Active & Healthy Ageing finder sted i Bruxelles. 

Læs mere